Teamlead Customer Support

Job description

Steeds meer bedrijven en software-ontwikkelaars maken gebruik van Betty Blocks als No-Code ontwikkelplatform, zodat ook zij sneller in staat zijn om applicaties te ontwikkelen en daardoor te innoveren. Om onze dienstverlening mee te laten groeien met het aantal en type klanten, zijn we op zoek naar een Teamlead Customer Support, ter uitbreiding van ons Support team.  


Wat ga je doen?

Als klanten vragen hebben, komen ze meestal met een van onze 1st line support engineers in contact via Intercom, onze in-app chatfunctionaliteit. Een groot deel van deze vragen kan direct worden beantwoord door onze collega’s. In ingewikkeldere vragen of issues moet het eea. worden opgezocht in beschikbare documentatie. Sommige vragen gaan verder dan onze manuals, en vereisen aanvullend onderzoek door één van onze Betty-Blocks platform-guru’s. Daarnaast komen er geregeld vragen of verzoeken binnen via onze consultants en customer success managers.


Wij zijn op zoek naar een teamlead voor ons support team (10 FTE) met leidinggevende ervaring in een (technische) support omgeving. Je hebt eerder gewerkt met ticketing systemen en hebt ervaring in het prioriteren van incidenten en het afstemmen van SLA’s. Met jouw helicopterview overzie en prioriteer jij de openstaande tickets zodat deze met de juiste urgentie worden opgepakt. Daarnaast signaleer jij welke vragen of issues vaak terugkomen en initieer je aanpassingen in ons platform of documentatie. Daarnaast begeleid je het team en zorg je voor een uniforme en professionele afhandeling van alle vragen. 

Job requirements


Wie ben jij? 
Natuurlijk vind je IT/Software interessant, maar als teamlead richt je je voornamelijk op ons support proces, verder . . . 

  • Heb je ervaring in een leidinggevende positie binnen een (IT/SaaS) support omgeving;
  • Ben je goed in Nederlands en Engels;
  • Ben je betrokken geweest bij de inrichting van supportprocessen en heb je kennis van bijvoorbeeld ITIL of Scrum;
  • Heb je eerder gewerkt met tools zoals HubSpot, Jira of Intercom;
  • Heb je een pro-actieve houding, ben je positief ingesteld en bezit een flinke dosis humor.


Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met onze Recruiter Dennis van Rietschoten via dennis.vanrietschoten@bettyblocks.com of telefonisch op +31625778372